Gratis tips, tricks, inzichten en adviezen!

In de dynamische wereld van het onderwijs gaat het steeds vaker over de financiën. Een goede begroting wordt steeds belangrijker. Maar... als de begroting klaar is, gaan we gewoon over op de orde van de dag. Het maken van een begroting is echter slechts één onderdeel van een groter proces: de cyclus van planning en control. Het is erg lastig om een heel jaar vooruit te kijken en er zal ongetwijfeld iets gebeuren wat financiële impact heeft. Denk aan teruglopende leerlingenaantallen, fusies, bezuinigingen en veranderende eisen van ouders en overheid. Het kost tijd om het planning- en controlproces écht goed te doen. Zeker naast je dagelijkse werkzaamheden. Bijblijven met de nieuwste ontwikkelingen, alles uit je software halen, je kennis steeds weer vernieuwen... Het is nogal wat.

Daarom gaan wij je helpen!

Bloggen = kennis delen

De planning- en controlcyclus is een doorlopend proces waarvan de diverse onderdelen steeds weer terugkeren; jaar in, jaar uit. We nemen je de komende maanden mee in het ruime (en vooral belangrijke) speelveld waar wij ons in bevinden. We kennen de markt en weten wat er belangrijk is in dit proces.

Wij delen vanaf nu dan ook iedere maand onze kennis wanneer het gaat om actualiteiten, ontwikkelingen en andere belangrijke thema’s die ons allemaal aangaan wanneer je je dagelijks met planning en control bezighoudt. Zo zetten we samen alles op alles om de kwaliteit in het onderwijs te vergroten!

Wie zijn wij ook alweer?

Het delen van kennis. Daar ligt onze kracht. In de afgelopen jaren hebben we bij meer dan 120 klanten en besturen zo veel gezien en gedaan, dat we die ervaring graag delen. Als strategisch partner op het gebied van planning en control werken we al jaren met professionele software die we per bestuur op maat inrichten. Zo maken we het mogelijk om plannen, begroten en rapporteren een stuk makkelijker te maken. Persoonlijk, eenvoudig en werkbaar voor iedereen.

Zet het op de kalender!

We brengen je maandelijks onze kennis mét handige tips en tricks, onder andere over:

  • begroten en bijsturen

  • het bestuursformatieplan

  • beleidsrijk begroten

  • actualiteiten

Dus wil je meer handvatten om het planning- en controlproces goed in te richten en om goed om te gaan met de onzekerheden in de branche? Blijf ons volgen via ons blog!